Recept uit How to be a domestic goddess door Nigella Lawson.

Cake:
125 ml yoghurt
75 g boter, gesmolten
2 eieren
rasp van 1 citroen
150 g bloem
1/2 tl zuiveringszout*
snufje zout
125 g suiker

Glazuur:
200 g poedersuiker
sap van 1 citroen

*Het zuiveringszout zorgt er voor dat de cakjes in de oven rijzen, net zoals bakpoeder doet. Te koop o.a. bij de etos. Het klinkt misschien raar, maar je kunt het echt in je eten stoppen.

Voor de cakejes:

Verwarm de oven voor op 170˚C.

Meng in een beslagkom de yoghurt, boter, eieren en citroenrasp.

Meng in een grote beslagkom de bloem, zuiveringszout, zout en suiker.

Wanneer de droge ingrediënten goed gemengd zijn, voeg je de natte ingrediënten hier aan toe en roer je dit goed door.

Vul de cakevormpjes, je hebt er ongeveer 12 nodig, en zet ze in de oven. Bak de cakejes 25-30 minuten.

Voor het glazuur:

Zeef de poedersuiker in een beslagkom. Voeg hier drup voor drup het citroensap aan toe en roer goed. Het glazuur moet nog heel dik zijn en daar is maar een beetje citroensap voor nodig. Ik heb te veel citroensap aan het glazuur toegevoegd en mijn glazuur was ook te vloeibaar en liep aan alle kanten langs de randen van de cakejes.

Wanneer de cakejes helemaal zijn afgekoeld, kun je het glazuur over de cakejes lepelen.