Alweer zo’n makkelijk te maken taartje. Dit taartje is eigenlijk een kokosmakroon, maar dan groot en gebakken in een cakevorm.

Recept uit De Banketbakker door Cees Holtkamp.

In het recept staat dat je een taartvorm van 20 cm ø nodig hebt. Zoals je op de foto’s kunt zien, heb ik me hier lekker niet aangehouden. Wat misschien minder duidelijk uit de foto’s naar voren komt, is dat het een laag taartje is. Het taartje komt precies tot de rand van mijn vorm en die is 2,5 cm hoog.

240 g geraspte kokos
240 g witte basterdsuiker
30 g bloem
150 g melk
60 g roomboter
1 ei
4 g zout
50 g amandelschaafsel
abrikozenjam

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Meng de kokos, de basterdsuiker en de bloem.

Verhit de melk met de boter tot de boter gesmolten is en roer dit door het kokosmengsel.

Meng ten slotte het losgeklopte ei en het zout erdoor.

Vet een cakevorm in. Giet het beslag in de vorm en strooi er het amandelschaafsel over.

Bat het taartje ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Misschien moet je halverwege de taart in de oven draaien, zodat de taart gelijkmatig bakt.

Verhit een paar eetlepels abrikozenjam in de magnetron of in een pannetje. Wanneer de taart uit de oven komt, bestrijk je deze voorzichtig met de jam. De jam zorgt er voor dat het taartje niet uitdroogt en dat het een mooie glans en kleur krijgt.