Aangepast recept uit The Perfect Scoop, door David Lebovitz.

300 ml melk
250 ml slagroom
80 g suiker
4 eigelen
1 tl vanille extract
enkele scheutjes Kahlua, naar smaak

Breng de melk met de suiker, de helft van de slagroom en de vanille in een pannetje aan de kook. Meng in een beslagkom de eieren met de rest van de slagroom. Giet het melkmengsel bij de eidooiers terwijl je goed klopt met een garde. Giet dit mengsel terug in de pan en zet de pan op laag vuur. Blijf nu goed roeren, want als je niet goed op let, krijg je roerei. Blijf roeren tot het mengsel ietsje dikker wordt en niet meer zo snel van je spatel af druipt.

Giet het mengsel in een schone beslagkom en giet er, naar smaak, enkele scheutjes Kahlua bij en roer goed. Wanneer je te veel drank toevoegt, bevriest het ijs niet meer goed vanwege de alcohol.

Leg plasticfolie direct op de custard, zodat er geen vel ontstaat. Plaats de kom in de koelkast tot het mengsel helemaal is afgekoeld.

Bevries het ijs in je ijsmachine of in een bak in de diepvries. In dit laatste geval hoor je om het uur even goed met een vork door het ijs te roeren om de ijskristallen kapot te maken.

2 Responses to “Kahlua ijs.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers like this: