Recept van Nigella Lawson.

Meringue:
6 eiwitten
400 g suiker
scheutje balsamico azijn
3 el cacaopoeder
50 g pure chocolade, in stukjes gehakt

Topping:
250 ml slagroom
4 el suiker
frambozen

Verwarm de oven voor op 175˚C.

Klop de eiwitten stijf in een beslagkom. Voeg terwijl je aan het kloppen bent de suiker toe, een eetlepel per keer. Als de meringue stijf is voeg je het scheutje azijn, de cacao en de stukjes chocolade toe. Dit meng je voorzichtig door elkaar met een spatel.

Spatel/spuit de meringue op een bakplaat bedekt met bakpapier in een cirkel van 22 cm doorsnede. Schuif de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur naar 150˚C. Bak de meringue één uur tot één uur en een kwartier. De meringue is klaar wanneer de buitenkant hard is, maar nog wel wat meegeeft als je er voorzichtig op drukt. Laat de meringue afkoelen in de oven.

Plaats de meringue op een schaal. Klop de slagroom samen met de suiker lobbig tot stijf. Spatel de slagroom over de meringue en garneer met de frambozen.