Recept uit Feast, door Nigella Lawson.

Voor de taart:
8 eieren
325 g gemalen amandelen
275 g suiker
1 el citroensap
50 g geschaafde amandelen

Voor de appelmoes:
3 friszure appels, bijvoorbeeld Braeburn
1 el citroensap
2 tl suiker

Verwarm de oven voor op 180 ˚C en vet een springvorm in van 25 cm.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en hak ze grof. Breng ze met het citroensap en de suiker in een pan op matig vuur aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat de appels op laag vuur ongeveer 10 minuten koken of tot je de appels met een houten lepel tot moes kunt prakken. Je moet ongeveer 285 g appelmoes hebben. Laat de appelmoes afkoelen.

Doe de appelmoes samen met de eieren, gemalen amandelen, suiker en het citroensap in een keukenmachine (of in een kom en gebruik een mixer) en laat de machine draaien tot je een beslag hebt.

Schraap het beslag in de springvorm en strooi er de geschaafde amandelen over. Bak de taart ongeveer 45 minuten.