Recept uit Feast, door Nigella Lawson.

Voor de bodem:
125 g mariakoekjes
60 g boter
1 eetlepel cacao

Voor de vulling:
175 g pure chocolade, in kleine stukjes gehakt
500 g roomkaas, op kamertemperatuur
150 g suiker
1 eetlepel instant-custardpoeder
3 eieren
3 eidooiers
1,5 dl zure room
1/2 theelepel cacao, aangemaakt met 1 eetlepel heet water

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Doe er de boter en de cacao bij en laat de machine draaien tot je een vettig, klonterig kruim hebt. Doe het in een springvorm met een doorsnede van 23 cm. Druk het goed aan op de bodem van de vorm, zodat je een min of meer gladde taartbodem krijgt. Zet hem in de vriezer terwijl je de vulling maakt.

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Breng een ketel water aan de kook. Laat de chocolade smelten in een magnetron of au bain-marie. Laat de chocolade iets afkoelen.

Klop de roomkaas glad en klop er de suiker en de custardpoeder door. Klop er een voor een de hele eieren en dan de dooiers door, vervolgens de zure room en ten slotte de met heet water aangemaakte cacao en de gesmolten chocolade. Klop tot je een glad beslag hebt. Haal de springvorm uit de virezer en bekleed de buitenkant van de vorm met een flinke laag plasticfolie en daaroverheen een laag dik aluminiumfolie. Dit beschermt de taart tegen het waterbad. Zet de springvorm in een braadslee en giet de roomkaasvulling in de vorm. Giet zoveel kokend water in de braadslee dat het tot ongeveer halverwege de springvorm komt en zet de hele zaak drie kwartier tot een uur in de oven. De bovenkant van de taart moet stevig zijn, maar vanbinnen moet hij nog een klein beetje lobbig zijn.

Verwijder de folie en laat de springvorm op een rooster afkoelen. Dek de taart af met plasticfolie en zet hem tot de volgende dag in de koelkast om verder op te stijven. Zorg dat de ergste kou er weer af is wanneer je hem opdient.

Advertisements

One Response to “Chocolade cheesecake.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers like this: